tiistai 21. lokakuuta 2014

Vaahtokarkkikakku



Tässä pyynnöstä vaahtokarkkikakun ohje! Vaahtokarkkien ystävänä tämä kakku on mielestäni aivan super hyvää, mutta tykkäsipä tästä myös vaahtokarkkeja inhoava miehenikin. Kakku ei todellakaan ole ällön makea, vaan juuri sopiva. Vaahtokarkkeja saa olla koristeena runsaasti, sillä ne maistuvat kakun kanssa todella maukkailta.

Ainekset

pohja:
100g voita
1/2dl sokeria
1/2dl ruokokidesokeria (tai fariinisokeria)
1 kananmuna
2 1/2dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3/4dl täysmaitoa

Täyte:
200g vaahtokarkkeja
2dl täysmaitoa
1rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
200g mustaherukoita

Koristelu:
vaahtokarkkeja
kermavaahtoa


1. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.


2. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.


3. Itse tein kaksi kakkua. Toisen kakun pohjan irrotin paistamisen jälkeen vuoasta ja halkaisin sen puoliksi, jolloin kokosin kakun tyyliin pohja-täyte-pohja-täyte. Toisen kakun pohjan jätin vuokaan jäähtymään ja kaadoin täytteen siihen päälle. Molemmat onnistuivat, joten ei ole väliä kummin tekee.


  • 4. Paseeraa mustaherukat. Itse otin mustaherukat pakastimesta, joten sulatin ne ensin.
  • 5. Kaada kattilaan maito ja vaahtokarkit, keitä hiljalleen kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
  • 6. Yhdistä mustaherukat ja vaahtokarkkiseos. Sekoita vain pari kertaa, mikäli haluat kakkuun marmorikuvion. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti, tai yön yli.
  • 7. Koristele kakku kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla.
Nam!
  •  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti